Чому небезпечно розігрівати рис: медики здивували поясненням
Популярні страви з рису можуть серйозно нашкодити здоров'ю, якщо їх готувати, розігрівати і неправильно зберігати.
Про це повідомляє прес-служба Національної служби охорони здоров'я Великобританії.
Зі слів медиків, сирий рис може містити спори бактерій Bacillus cereus, які можуть спричинити харчове отруєння.
Читайте також: Чи потрібні бахіли у медзакладі: Супрун висміяла популярний міф
Якщо приготований рис залишити при кімнатній температурі – спори почнуть перетворюватися на бактерії. Окрім того, вони здатні вижити під час приготування страви.
При сприятливій темтературі бактерії будуть розмножуватися і можуть утворювати отруйні токсини, які викликають блювоту або діарею.
Щоб уникнути неприємних наслідків – подавайте рис одразу після приготування
Якщо ви з'їсте рис з бактеріями Bacillus cereus, то можете занедужати, а також отримати блювоту чи діарею упродовж кількох годин після трапези,
– зазначають фахівці.
Щоб уникнути неприємних наслідків, фахівці британського відомства рекомендують:
- подавати рис одразу після приготування;
- протягом першої години після приготування поставити страву у холодильник;
- зберігати рис у холодильнику не більше однієї доби;
- добре розігрівайте страву – важливо, щоб рис прогрівся повністю;
- не варто нагрівати рис більше одного разу.
Не зберігайте рис у холодильнику більше однієї доби
До слова, незважаючи на багато корисних властивостей та вітамінів, які містяться у рисі, лікарі зауважують, що не всім людям можна вживати рис без побоювань за свій організм.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.