Чому не варто заїдати стрес їжею: пояснення Супрун
Часто, коли людина відчуває стрес, вона намагається його заїдати їжею. Та варто пам’ятати, що це лише миттєве полегшення, яке тягне за собою проблеми зі здоров’ям у майбутньому.
Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун пояснює, що стрес – відповідь організму на раптові зміни довкола.
Читайте також: 5 корисних порад, щоб зберегти здоров’я хребта
При тривалому впливі стресу страждають кілька систем організму. А також він негативно впливає на харчові вподобання.
Гормон стресу – кортизол – разом з високим рівнем інсуліну підвищує бажання з’їсти солодку або жирну їжу. Під час вживання солодощів мозок отримує задоволення.
Через замкнене коло у людини збільшуються ризики появи надмірної ваги. Стрес тягне за собою й інші небезпечні звички: велика кількість кави, алкоголю та куріння, що начебто допоможуть заспокоїтися.
До того ж, чоловіки та жінки по-різному борються зі стресом. Жінки схильні заїдати стрес, а чоловіки більше курять та вживають алкоголь. У поєднанні з гормональним дисбалансом надмірна кількість шкідливої їжі може зашкодити здоров’ю.
Щоб побороти стрес потрібно повноцінно харчуватися, добре висипатися, займатися фізичними вправами та спілкуватися з близькими.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.