Чому маргарин у харчових продуктах може спричинити смерть: пояснення ВООЗ

22 травня 2018, 16:43
Читать новость на русском

Всесвітня організація охорони здоров'я закликає зменшити використання трансжирів з харчових продуктів. Адже кількість випадків смерті через споживання трансжирів різко зросла.

Зі слів медиків, щороку кількість випадків смерті через споживання небезпечних жирів зростає до 500 тисяч осіб, передає "Країна здоров'я".

Читайте також: Пальмова олія: шкідливі та корисні властивості

У зв'язку з цим генеральний секретар ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус оголосив метою на 2019 - 2023 роки усунення трансжирів з харчових продуктів.

Як відомо, основними джерелами трансжирів є солоні снеки, кондитерські вироби і листкова випічка (трансжири утворюються при гідрогенізації ненасичених жирів у виробництві маргарину).

Вживання великої кількості трансжирів в їжу призводить до серцево-судинних захворювань і підвищеної смертності, адже вони серйозно збільшують вміст холестерину низької щільності у крові.

Тож такий продукт як маргарин, варто усунути з харчових продуктів, замінивши його здоровими альтернативами. На сьогодні норми суворого обмеження вмісту трансжирів у продуктах діють вже у Данії, Фінляндії та Швейцарії.