Чому бульйон може становити серйозну небезпеку для здоров'я
Бульйон, який є основою для приготування багатьох страв у закладах громадського харчування, може бути дуже шкідливим для людини.
Дієтологи рекомендують не споживати у закладах харчування страви, які можуть бути приготовані на бульйоні, зокрема, це стосується плову та локшини, передає Аif.
Читайте також: Як уберегти печінку: прості правила
Якщо м'ясо придбане у супермаркеті чи на ринку, потрібно зливати воду, у якій варилася курка, свинина або яловичина.
Адже м'ясо від великих постачальників часто серйозно "накачане" антибіотиками, гормонами та іншими шкідливими речовинами, які прискорюють ріст тварин і птиці.
Ці речовини можуть бути для людини дуже небезпечними. Адже через постійне вживання антибіотиків з їжею бактерії стають стійкими до ліків. Тож при серйозному захворюванні терапія антибіотиками може не подіяти.
Тож найкраще купувати курятину, яловичину та свинину у перевірених постачальників, які не вигодовують птицю та тварин небезпечними речовинами.
Фахівці радять купувати відразу суповий набір або відокремлювати м'ясо від кісток і варити бульйон виключно на них. А саме м'ясо рекомендують проварити окремо кілька разів у воді, яку після цього виливають. І тоді вже готове м'ясо додавати у бульйон.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.