В жодному разі не запікайте так їжу: популярний спосіб виявився токсичним
Ми любимо запікати овочі, м'ясо і інші продукти у духовці, а для цього часто використовуємо фольгу. І все б нічого, це дійсно популярний спосіб приготування багатьох страв. Однак, виявилось, що він не найбезпечніший.
Річ у тім, що алюміній з якого виготовляють фольгу, визнаний сильним нейротоксином, який негативно впливає на наше здоров'я. Розповідаємо, як саме фольга може погіршувати ваше сампопочуття.
Дивіться також Що їсти, щоб залишатись енергійним: небанальний, але доступний список продуктів для бадьорості
Припускають, що алюміній має нейротоксичний вплив, тобто здатний викликати нервозність, депресію та погіршення пам'яті.
Виявлено зв'язок надлишку алюмінію зі змінами легень, каменеутворенням у нирках, порушенням обміну фосфору та кальцію,
– ідеться у дослідженні.
Скільки алюмінію у фользі
При запіканні у фользі в їжу потрапляє близько 400 міліграмів алюмінію. Ба більше, погіршувати ситуацію можемо ми самі. Сприяє кращому потраплянню алюмінію в їжу може кисле середовище, яке створюється завдяки лимонному соку, оцту та спеціям, які ми додаємо у страви під час приготування.
Це кисле середовище підвищує вбирання частинок алюмінію у страву, наголосили дослідники.
Кисле середовище сприяє поглинанню алюмінією іжею / Фото unsplash
Важливо! Фахівці наголошують, що алюмінієву фольгу можна використовувати для пакування, але не для приготування їжі.