Чим небезпечні соєві продукти

17 вересня 2018, 07:33
Читать новость на русском

Попри те, що соя містить велику кількість поживних речовин, цими продуктами не варто зловживати.

У складі сої є біологічно активні сполуки ізофлавони, пише Maximum.

Читайте також: Люди з яким типом фігури найбільш здорові

Вони здатні стати перешкодою нормальному функціонуванню гормонів в організмі. Ці сполуки через естрогенну активність використовуються для полегшення симптомів менопаузи.


Шкода сої

За результатами деяких досліджень, ізофлавони також здатні спричинити рак молочної залози. Вживання соєвих продуктів може призвести до порушення менструального циклу.

Велика кількість сої може вплинути й на чоловіче здоров’я. Дослідження, у якому взяли участь 100 чоловіків, які страждають на безпліддя, показало наступне. Ті чоловіки, чий раціон містив велику кількість сої, мали найменшу активність сперматозоїдів.

Якщо щодня вживати сою, то це може підвищити рівень тиреотропного гормону та привести до гіпотіреозу. А це може призвести до загального нездужання, закрепів, сонливості і збільшення щитоподібної залози.


Чому не варто зловживати соєвими продуктами

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.