Чим можна "заїдати" стрес: відповідь вчених
Чимало людей відчуваючи стрес, намагаються заїсти його чимось смачним. Ця звичка згодом призводить до набору зайвих кілограмів та погіршення здоров'я. Проте, якщо "заїдати" стрес правильно, то можна знизити і навіть обернути собі його на користь.
Як пише портал "Здоров'я та краса", якщо "заїдати" стрес правильно, то можна знизити вплив цього неприємного стану і навіть обернути собі його на користь.
Читайте також: Чому небезпечно пити забагато води: пояснення медиків
Для цього потрібно їсти не солодощі та жирну їжу, а побільше овочів. Вони є основою здоровго харчування, і тому мають позитивний вплив і на здоров'я і на фігуру. Додаткова кількість овочів в тарілці знижує рівень стресу на цілих 5%.
Люди, які вживають максимальну кількість овочів, менше схильні до стресів, ніж ті, хто їсть мало овочів або не їсть їх зовсім. Загалом, якщо в день з'їдати від трьох до чотирьох порцій овочів, то рівень стресу знижується аж на 12%.
Тому, дослідники Університету Сіднея дійшли висновку, що різні овочі, і особливо зелень, стабілізують рівень так званих "гормонів щастя" – дофаміну і серотоніну, які мають вирішальний вплив на настрій людини.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.