Наскільки корисний квас і кому його не можна пити
Джерело:
NRRКвас отримують через природне бродіння хліба – пшеничного, житнього чи ячмінного. Є дві основні технології виготовлення квасу, при яких як сировину використовують черствий хліб на заквасці, або солод.
Як виготовляють квас
У домашньому квасі частіше використовують чорний або житній хліб, зазвичай сушений, запечений у вигляді грінок або смажений з додаванням цукру, фруктів, наприклад яблук або родзинок, ще додають дріжджі та закваску.
Також на тему Які напої найкраще пити в спеку
У промислових масштабах квас виробляють із використанням заквасок, а кінцевий продукт часто пастеризують та додають консерванти.
Користь квасу
Квас багатий мікробіотою – мікроорганізмами, які складаються з життєздатних дріжджів та молочнокислих бактерій. Він містить вуглеводи, білки та амінокислоти, молочну та оцтову кислоту, етанол 1% або менше, мінерали та вітаміни, які отримують з сировини або в результаті метаболічної активності мікробів. Склад заводського квасу може відрізнятися залежно від виробника.
Кому не можна пити квас
Квас можна пити людям будь-якого віку, оскільки він містить лише сліди алкоголю. Однак у домашньому квасі майже вдвічі більше харчових волокон і втричі нижчий вміст цукрів порівняно із заводськими квасами. Тому, якщо вам подобається пити квас, краще робити його вдома.