6 переконливих причин частіше їсти гарбуз
Гарбузи, їхнє насіння та олія – корисні протягом усього сезону, а тому наприкінці літа та на початку осені цей продукти варто включити до свого звичного раціону харчування.
В гарбузах є багато вітаміну А, який може перешкоджати старінню, вони також містять антиоксиданти, здатні захистити від раку та допомагають утримувати правильний рівень холестеролу в організмі. Проте це не всі переваги гарбуза, пише The Daily Mail.
Сприяють схудненню
Низькокалорійні гарбузи не варто виключати зі своєї дієти. М’якоть цього корисного овоча чудово засвоюється кишківником, в результаті чого покращується і прискорюється обмін речовин. В гарбузі дуже мало калорій – близько 25 ккал на 100 г, ще менше білка – приблизно 1 г на ті ж 100 г продукту.
Читайте також: Топ-продукти, які покращують самопочуття в холод
Тим паче, що приємний аромат гарбуза допомагає подолати відчуття голоду.
Покращують стан шкіри
Гарбуз має багато бета-каротину, що відповідає за покращення кольору шкіри. Вітамін А такождопоможе зберегти пружність шкіри.
Читайте також: 5 продуктів, які не варто їсти вранці
Лікують депресію
Якщо здається, що навколо самі негаразди – фахівці радять приготувати або скуштувати щось із гарбуза. Магній, який допомагає у функціонуванні мозку, стане незамінним помічником у лікуванні депресії та тривожності.
Поліпшують зір
Бета-каротин, який перетворюється у вітамін А, далі стає ретинолом. Ретинол допомагає очам краще сприймати світло – перешкоджаючи появі дегенеративних хвороб зорового апарату.
Читайте також: 5 "шкідливих" продуктів, які насправді дуже корисні для організму
Захищають серце
Антиоксиданти, які у великій кількості містяться у гарбузах, захищають кровоносні судини та серце. Їхнє насіння також допомагає утримувати нормальний рівень холестеролу в організмі.
Покращують імунітет
Окрім вітаміну А, гарбузи багаті й на вітамін С, який допоможе протистояти осіннім інфекціям. Гарбузи радять уживати як для профілактики захворювань, так і під час недугів.