5 цікавих фактів, чому варто регулярно пити червоне вино

10 листопада 2017, 16:33
Читать новость на русском

Джерело:

Cosmopolitan

Лікарі все більше підтверджують свою теорію про те, що червоне сухое вино не тільки можна пити, але й потрібно. Якщо ви будете дотримуватися рекомендованої дози в 100-150 мл на добу, то улюблене вино позитивно відобразиться на вашому емоційному станові та самопочутті загалом.

Так, які ж 5 корисних фактів переконають вас хоч інколи насолоджуватись бокалом смачного п’янкого вина.

Допомагає зберегти молодість

Експерти вважають, що головною причиною старіння є так званий "окиснювальний стрес", який проявляється в передчасній загибелі клітин через атаки вільних радикалів. А такі речовини, як антиоксиданти кверцетин і резвератрол, що містяться в червоному вині, ефективно борються з вільними радикалами, допомагаючи продовжити молодість шкіри і поліпшити її зовнішній вигляд.

Читайте також: Вчені визначили продукти, які здатні омолоджувати клітини

Підвищує імунітет

Не варто дивуватись, чому в холодну пору людей починає більше "тягнути" до вина. Справа в тому, що червоне вино містить поліфеноли, що допомагають імунній системі ефективніше захищати організм від хвороб, в тому числі і сезонних. Багато дослідників підтверджують, що вино може надавати антибактеріальну дію, знищуючи хвороботворні бактерії.

Знімає стрес

І справді, келих смачного червоного вина після важкого дня допомагає швидше розслабитись і очистити на деякий час свої думки від проблем. В помірних кількостях вино вважаються ефективним засобом в боротьбі з депресією.

Сприяє схудненню

Під час своїх досліджень, багато науковців з’ясували, що дівчата, які випивають стакан напою в день, в три рази рідше виявляються схильними до набору зайвої ваги, ніж ті, хто не п'є взагалі. Секрет міститься у резвератролі, про який ми згадували раніше. Він спалює калорії і перетворює білу жирову тканину в корисну буру жирову тканину.

Читайте також: Чим небезпечне дешеве вино: коментар медика

Запобігає серцево-судинним захворюванням

Флавоноїди, кверцетин і резвератрол, що містяться у вині, скорочують ризик інсульту та інфаркту міокарда, серцевої недостатності та інших схожих захворювань. Крім того, флавоноїди знижують рівень шкідливого і підвищують рівень так званого корисного холестерину в організмі, що у свою чергу знижує ймовірність утворення тромбів.