5 причин, чому вам варто включити солоні огірки в зимовий раціон

14 листопада 2017, 19:43
Читать новость на русском

Джерело:

Единственнная

Солоні огірки вважають чудовим доповненням до картоплі-пюре і обов’язково до святкового олів’є. Тому не пропустіть можливість поласувати цим продуктом в холодний сезон.

Зверніть увагу на 5 наступних причин, чому солоні огірки такі корисні.

Читайте також: Що буде з мозком, якщо місяць поспіль їсти солоні огірки

Джерело вітамінів

А ви знали, що хрусткі малосольні огірки – це ціле джерело різних вітамінів і мінералів? Так, наприклад, в них містяться вітаміни групи B, A і PP. В, а ще дуже багато вітаміну C, який так необхідний в холодну пору року.

В огірках також міститься 21 вид різних мінералів, серед них – йод, сірка, фосфор, натрій, мідь, магній, залізо та інші.

Читайте також: Продукти, якими категорично не можна закушувати алкоголь: деякі вас здивують

Допомагають травленню

Один з найважливіших компонентів, який міститься в солоних огірках – це молочна кислота, яка утворюється під час бродіння. Молочна кислота сприяє тому, щоб в кишечнику не розмножувались бактерії. І якщо ви будете мати в своєму раціоні солоні огірки, то зможете позбутися бактерій.

Допомогає схуднення

Солоні огірки – це ще й відмінний дієтичний продукт. Його можна вживати в обід та ввечері. Завдяки цій же молочній кислоті, ви зможете знизити рівень жирів в крові, тим самим позбутися від холестерину.

Також регулярне вживання солоних огірків сприятливо впливає на нормалізацію обміну речовин.

Допомагає при запорах

Солоні огірки також вважаються відмінною альтернативою проносного. Оскільки в продукті міститься багато води і клітковини, які в своєму дуеті добре діють при запорах, то вони чудово звільнять ваш кишечник. Цікаво, що проносний ефект можна отримати не тільки від огірків, але й від розсолу.

Допомагає при лікуванні грипу

Особливо це стосується високої температури тіла, яка може турбувати під час грипу. Для цього можна порізати солоний огірок на тонкі пластинки, накласти на стопи, а потім міцно зафіксувати шкарпеткою. Тримати таку пов'язку потрібно до тих пір, поки огірок не зів’яне і не нагріється. Таку процедуру можна повторити кілька разів. Таке лікування особливо ефективне для дітей.

Читайте також: Малосольні огірки: рецепт швидкого приготування

Зверніть увагу: існують певні обмеження у споживанні солоних огірків. Їх не бажано їсти людям, які страждають: хворобами шлунка, проблемами з нирками, гепатитом, холециститом, захворюваннями підшлункової залози, атеросклерозом, хворобами серця. Також варто зберегти від надмірного споживання огірків маленьких дітей та вагітних жінок.