5 нестандартних рецептів домашнього глінтвейну

6 січня 2016, 13:42
Читать новость на русском

Взимку, певно, не знайти кращого зігріваючого напою, аніж глінтвейн.

Цікаво, що глінтвейн – це лише один із варіантів приготування гарячого вина. Цей напій є традиційним для всіх різдвяних базарів Європи. У класичному рецепті є цитрусові, кориця, перець, імбир, бадьян та кардамон. Але існують і більш нестандартні рецепти гарячого вина, пишуть у мережі.

Гаряче шоколадне вино

Змішати гарячий шоколад і червоне вино – відмінна ідея. Якщо туди додати корицю, мускатний горіх і цедру лимона, виходить незвичайно смачний напій.

Для приготування потрібно:
- 2 склянки води;
- 4 ст.л цукру;
- 2 ст.л какао;
- 100 г чорного шоколаду;
- 2 ч.л меленої кориці + 2-3 палички кориці;
- 1 ч.л мускатного горіха;
- цедра 1 лимона;
- 1 л червоного сухого вина.

Важливо використовувати два види кориці – як мелену, так і в паличках, – разом вони дають особливо густий аромат.

У каструльці потрібно нагріти воду з цукром, какао, шматочками шоколаду і спеціями та довести суміш до кипіння. Після 2-3 хвилин кипіння потрібно зменшити вогонь і додати вино. Прогрівати потрібно шоколадне вино ще близько 5-ти хвилин, але не доводити до кипіння. Після цього можна подавати до столу.

Глінтвейн з глодом і виноградним соком

Маленькі червоні плоди глоду корисні для серцево-судинної системи, а ще вони заспокоюють нервову систему.

Для приготування потрібно:
- 1 стакан виноградного соку;
- 200 г плодів глоду;
- 3-4 палички кориці;
- 1/2 ч.л меленого чорного перцю;
- 1 л напівсолодкого червоного вина.

Плоди глоду потрібно протерти через сито, щоб позбутися кісточок. Покласти перетерті ягоди до каструлі, залити виноградним соком та довести до кипіння. Після цього додати вино і нагрівати 5-7 хвилин, але не доводити до кипіння. До кожної чашки додати цілі ягоди глоду та заливати гарячим вином.

Глінтвейн зі сливами та імбиром

Окрім традиційних цитрусових, до гарячого вина прекрасно пасує і солодка слива.

Для приготування потрібно:
- 1 склянка води;
- 4-5 ст.л коричневого цукру;
- 10 солодких слив;
- свіжий корінь імбиру розміром з великий палець;
- 2 ч.л меленої кориці;
- 2-3 зірки бадьяна;
- 1 л сухого червоного вина.

Сливи вимити та очистити від кісточок. Половинки слив покласти до каструлі та засипати цукром і корицею. Нагріти суміш до повного розчинення цукру. Додати воду та вино, нагрівати 5-7 хвилин, але не доводити до кипіння. Після чого зняти з вогню та розлити у чашки.

Біле гаряче вино з медом і обліпихою

Для приготування потрібно:
- 1 склянка яблучного соку;
- 1 склянка води;
- 3 ст.л меду;
- 200 г плодів обліпихи;
- 2 палички кориці;
- 4-5 зірочок гвоздики;
- 2 зірки бадьяна;
- 1 л сухого білого вина.

Ягоди обліпихи розтерти на дні каструлі та залити плоди водою і соком. Довести до кипіння. Додати вино і мед та нагрівати на помірному вогні до 7 хвилин, але не доводити до кипіння.

Гарячий яблуневий сидр

Окрім традиційного червоного вина, глінтвейн можна варити із яблуневого сидру. Такий теплий сидр п'ють в Ірладнії та Уельсі.

Для приготування потрібно:
- 2 склянки яблучного соку (бажано, свіжого);
- 2 ст.л цукру;
- 4 зірочки гвоздики;
- 2-3 зірки бадьяна;
- 2 палички кориці;
- 2 ч.л меленого мускатного горіха;
- 1 л сухого яблучного сидру.

Яблучний сік з цукром і спеціями довести в каструлі до кипіння, влити яблучний сидр і залишити на маленькому вогні прогріватися близько 10-ти хвилин. Прикрасити можна вирізаними формочкою для печива яблучними сердечками або зірками.

Як відомо, святкове розмаїття на столах і в бокалах під час новорічно-різдвяних свят часто стає причиною поганого самопочуття. Сайт "24" підготував пам'ятку, як швидко привести "святковий" організм у норму.