Зелений чай знешкоджує бактерії, що стійкі до антибіотиків

1 жовтня 2019, 11:49
Читать новость на русском

Природні антиоксиданти, що містяться в зеленому чаї, можуть бути ефективними в боротьбі з бактеріями, яким властива стійкість до антибіотиків.

Вчені з Університету Суррея в Англії зробили відкриття, яке можливо позбавить людство проблем з бактеріями, які стійкі до антибіотиків.

Читайте також: Чим корисний зелений чай: головні властивості

З бактеріями може боротися ґаллат епіґаллокатехіну (EGCG), який міститься в зеленому чаї.

В ході експерименту вчені зробили висновки, що ґаллат епіґаллокатехіну може відновлювати та підсилювати активність азтреонаму.

Цей антибіотик використовують для лікування серйозних інфекцій дихальних шляхів та кровотоку, які викликає бактерія Pseudomonas aeruginosa.

В останні роки вона розвинула стійкість до багатьох класів антибіотиків. Боротися з ними стає все складніше, тому відкриття вчених дуже доречне та вчасне.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.