Пропонуємо взяти на замітку легкий рецепт приготування джему з дині, який точно вам згодиться одного зимового затишного ранку.
Читайте також: 10 беззаперечних причин з’їсти диню
Як приготувати джем із дині
Інгредієнти:
М'якоть дині – 1 кг;
Цукор – 1 кг;
Лимонна кислота – за смаком;
Яблучний сік – 200 мл;
Спеції – за бажанням.
Рецепт приготування:
Джем з дині
1. Візьміть м'яку переспілу й ароматну диню (краще м'ясистих сортів) та очистіть її від насіння і шкірки. Наріжте кубиками і покладіть в каструлю.
2. Залийте кубики віджатим яблучним соком і варіть близько 15 хвилин.
3. Додайте цукор і лимонну кислоту та варіть до необхідної густоти (10-20 хвилин).
4. Гарячий джем розляйте по стерильних (можна просто обдати окропом) банках і закатайте
5. Переверніть банки кришками вниз, утепліть і тримайте до повного охолодження (12-16 годин).
Смачного!
Також до рецепту джему з дині можна ще додати м'якоть абрикос або черешень, – теж вийде дуже смачно. При бажанні, можна додати до 100 мл коньяку або мартіні.
Любителям пряних ароматів рекомендовано додавати трішки ваніліну або кориці. Хоча і в чистому вигляді джем із дині просто чудовий.
Джем з дині можна подавати до столу з фісташковим морозивом або пломбіром. А ще джем використовують для приготування чаїв, компотів або в якості начинки для випічки (тортів, заварних тістечок, солодких трубочок тощо).
Читайте також: Як приготувати пишні сирники: рецепт смачного сніданку