Ми склали короткий список продуктів, які лікарі не радять вживати разом із гарячим чаєм.

Чай із цукром

Немає однозначної відповіді щодо цього "дуету". Одні науковці вважають, що цукор в чаї може розвивати в людини онкологічні хвороби.

Інші ж експерти вважають, що цукор шкодить лише у чорному чаї. Цукор не утилізує корисні властивості зеленого чаю, а навіть навпаки – підсилює їх.

Чай з молоком

В чаї дуже багато катехінів – природних атниоксидантів. Саме вони нейтралізують дію вільних радикалів, які руйнують клітини та викликають злоякісні пухлини.

Окрім цього, катехіни перешкоджають розвитку діабету та хвороб серцево-судинної системи. Коли ми додаємо молоко в чай – більшість цих корисних властивостей просто зникає.

Читайте також: 3 продукти, які майже всі вживають неправильно

Чай з лимоном

Це традиційна допомога при застуді, однак мало хто знає, що додавати лимон у гарячий чай не можна. Під впливом високих температур руйнуються вітамін С та інші цінні компоненти.

Щоб чай з лимоном приносив якусь користь, краще почекати поки напій трошки охолоне.

Чай з медом

Мед набагато корисніший за цукор, однак знову ж таки – кидати його у дуже гарячий чай не можна.

При температурі вище 40°С в меді повністю руйнується фермент діастаза. Якщо ж температура вище 60 градусів – то фруктоза, яка в ньому міститься, окисляється та перетворюється в канцероген. А вони здатні спровокувати розвиток онкологічних пухлин в органах травної системи.