Про це йдеться у заяві на сайті Єврокомісії.

Ця речовина міститься у складі картоплі фрі, чіпсів, хліба, печива та навіть кави. Рішення країн зобов'язує виробників продуктів та заклади громадського харчування стежити, щоб рівень акриламіду в їжі не перевищував допустиму норму.

Аби закон вступив у силу, його ще мають затвердити в Раді ЄС та Європарламенті. На це в них буде 3 місяці.

Читайте також: Що найнебезпечніше у тортах та тістечках: коментар лікарів

Акриламід – хімічна речовина, яка утворюється під час смаження їжі, що містить крохмаль, при температурі вище 120 градусів за Цельсієм. У 2015 році Європейський орган з безпеки харчових продуктів підтвердив, що акриламід потенційно підвищує ризик розвитку раку.