Чим холодніше надворі, тим значно менше рухаємось, більше жуємо, причому більше солодощів та нездорових жирів. Від такого харчового садизму страждає все тіло, печінка безмовно збільшується в розмірах, підшлункова залоза працює на виснаження, дружня кишечна мікрофлора масово вимирає, відкриваючи шлях вірусам та токсинам в організм.

Читайте також: Міфи про вживання вуглеводів, в які варто припинити вірити

Відомий дієтолог Оксана Скиталінська радить пильніше придивитись до свого раціону харчування восени та взимку. Дієтолог радить звернути увагу на пребіотики та продукти, які підтримують корисну для нас мікрофлору.

У вашому щоденному раціоні повинні бути присутні хоча би три із продуктів із цього списку:
- напій цикорію;
- рисові висівки;
- цибуля;
- часник;
- квасоля;
- горох;
- артишок;
- банани;
- морська риба (оселедець, скумбрія, лосось);
- чорна смородина;
- морква сира;
- жовток яйця.

В холодну пору року краще зменшити кількість вживаного цукру та смаженої їжі. Цукор і шкідливі жири нищать корисні мікроорганізми і роблять організм беззахисним перед інфекціями.

Також дієтолог радить відвідувати сауну (хоча би раз в тиждень), займатися фізичною активністю (ходіння, присідання, розтяжка тощо) та повноцінно висипатись.