Яка їжа може призвести до появи алергії
Регулярне вживання фаст-фуду сприяє розвитку харчової алергії, найбільшому ризику піддаються діти.
Такі висновки вчені Неаполітанського університету в Італії озвучили на конференції ESPGHAN, інформує The Guardian.
Будьте обережними: Супрун назвала предмети, які найчастіше ковтають діти
Італійські вчені зробили відкриття після спостереження за дітьми старшого дошкільного і молодшого шкільного віку.
Частина з них страждала від харчової алергії. Дослідники порівняли харчові звички, умови життя малюків і їх лабораторні аналізи.
У алергіків виявилися дві спільні риси — любов до фастфуду та вміст великої кількості кінцевих продуктів глікування в організмі.
Діти з харчовою алергією в середньому споживали приблизно на 20-40% більше нездорової їжі протягом тижня, ніж діти, які не мали алергії.
- почервоніння і висипання на шкірі або в роті;
- проблеми з диханням, хрипи;
- кашель;
- складності з ковтанням;
- зниження пульсу;
- запаморочення;
- спазми в животі;
- нудота, блювота, діарея.
Страви швидкого приготування збільшують ризик розвитку алергії, оскільки призводять до накопичення в організмі людини так званих кінцевих продуктів глікування.
Ці покриті вуглеводами білкові і жирові молекули з'являються під час тривалої теплової обробки їжі, що містить багато цукру. Продукти глікування погано розкладаються і виводяться з організму.
Крім харчової алергії, вони можуть викликати діабет і атеросклероз, хворобу Альцгеймера та інші захворювання, які пов’язані з хронічним запаленням.
Це важливо: Як відрізнити харчову алергію від непереносимості: ознаки
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.