Як зберегти кавун свіжим аж до Нового року – покрокова інструкція
Здавалося б кавун під Новий рік – це розкіш, адже взимку цей продукт коштує чи не півтисячі гривень. Однак, існує доволі прости метод, який дасть зможу протримати серпневий кавун аж до зими.
Метод, про який йтиметься далі, прийшов з Індії.
Правильно вибрати кавун
Чи не найважливіше тут правильно вибрати кавун. Він має бути без тріщин, вм'ятин та інших пошкоджень. Важливо, не вибирати дуже великий кавун – найоптимальнішим буде 4-кілограмовий плід. Не варто брати і дуже стиглий кавун, адже він може швидко зіпсуватись.
Очистити продукт
В жодному разі не можна кавун мити. Краще його просто протерти сухою ганчіркою.
Нанести захисну оболонку
На водяній бані треба розтопити віск або парафін (можна використати недорогі свічки). Далі отриману суміш трошки остудити і потім рівномірно нанести її на кавун. Шар парафіну має бути не тоншим півсантиметра.
Зберігання
Зберігати кавуни, покриті парафіном, треба у темному, сухому і прохолодному місці. Такі кавуни краще попередньо розкласти у коробки або ящики, наповнені соломою або газетами.
Читайте також: Як обрати стиглий кавун: поради від фермера