Про це з посиланням на Макарову пише "МедикФорум".

Читайте також: Що приготувати на Новий рік 2019: рецепти простих і вишуканих страв від шеф-кухаря

За її словами, найголовніше для новорічного меню обрати не більше двох головних традиційних страв. Решту вона рекомендує робити з овочів, та закликає не готувати багато ситних став.


Дієтолог розповіла, як скласти новорічне меню

Дієтолог також порадила зменшити калорійність традиційних новорічних страв – олів'є та оселедця під "шубою". За її словами, майонез можна приготувати самостійно, оселедець вибирати малосольний, а для олів'є замість ковбаси порізати курячу грудинку.

Експертка радить у новорічну ніч повністю відмовитися від фруктів, навіть мандаринів, адже вони стануть зайвими у поєднанні із салатами.

У цей день глікогенові запаси печінки будуть заповнені, і вся фруктоза піде на формування жиру. Тому їсти фрукти не потрібно,
– пояснила дієтолог.

Застілля краще починати з овочевих став, адже їхня клітковина швидко забезпечить відчуття насичення та може убезпечити від переїдання.

Фахівчиня радить їсти маленькими порціями, смакувати їжу, більше розмовляти і частіше вставайте з-за столу. Вона підкреслила, що маленькі порції та рухливість – чудовий спосіб не набрати зайву вагу.

Також, дієтолог рекомендує у новорічну ніч віддати перевагу тільки одному виду спиртного, зокрема найменш калорійному.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.