Неправильне розташування продуктів в холодильнику може призвести до швидкого їх псування або погіршення їх смакових властивостей. Щоб цього не сталося некомерційна організація випустила правила і рекомендації по зберіганню і заморожування продуктів харчування.

Читайте також: Чому не можна зберігати яйця на бічних дверцятах холодильника: ви будете здивовані

За правилами, температура в холодильній шафі повинна бути +5 градусів або менше. Продукти, які повинні бути максимально охолодженими, наприклад, м'ясо, необхідно розміщувати на нижніх полицях. А от фрукти та овочі потрібно зберігати на верхніх.


Правила зберігання продуктів в холодильнику

Яблука і апельсини також необхідно зберігати в холодильнику, тому що при дозріванні вони починають втрачати вітамін С, а якщо ці фрукти помістити в холодне місце – сповільнитися втрата корисних компонентів.

Вчені не рекомендують зберігати хліб в холоді. В такому середовищі швидше з'являється цвіль. Хоча, якщо ви віддаєте перевагу житньому хлібу, тоді це правило на нього не поширюється.

Також в холодильнику не варто зберігати картоплю, адже при мінусовій температурі крохмаль перетворюється на цукор. Також не варто тримати в холод і помідори, мінусова температура негативно впливає на їх смак та форму.


Хліб і помідори краще не зберігати в холодильнику