Як правильно їсти японські страви: смачні секрети для суші та місо-супу
Джерело:
LifehackerЯпонські страви давно стали цілком звичними, як піца, паста чи навіть борщ. Однак, щоб по-справжньому навчитися смакувати суші чи місо-супом, потрібно знати кілька секретів.
Як вмокати суші в соєвий соус
В соєвий соус потрібно занурювати лише рибу, а не разом з рисом. Щоб це зробити, захопіть суші паличками і переверніть на бік, а потім акуратно вимочіть рибу в соусі. Не занурюйте суші глибоко і не тримайте в соусі довго: якщо його буде занадто багато, він переб'є смак риби.
Читайте також: Як приготування їжі вдома робить нас здоровішими, щасливішими і багатшими
Якщо не вмієте користуватися паличками
Якщо у вас не виходить їсти паличками, не біда. Суші можна їсти руками, етикет це дозволяє. Саме так це блюдо японці їли в давнину.
Етикет дозволяє їсти суші руками
У якому порядку їсти суші
Щоб максимально насолодитися суші з різними сортами риби, рекомендується починати прийом їжі стравами з рибою, яка має легкий смак, а потім переходити до більш насичених типів риби.
Наприклад, першими їжте суші з білою рибою, а потім з червоною. Якщо є в зворотному порядку, смак лосося або тунця переб'є смак окуня або тріски.
Як правильно їсти місо-суп
Місо-суп, який часто замовляють до суші, можна пити прямо з тарілки, не використовуючи ложку. Використовуйте палички, щоб притримувати тофу, локшину і інші інгредієнти.
Місо-суп потрібно їсти до основної страви
Пам'ятайте, що місо прийнято їсти після, а не до основної страви.
Навіщо потрібен імбир
Маринований імбир рекомендується їсти між різними типами суші. Імбир очищає ваші смакові рецептори і дозволяє краще відчути смак різних сортів риби.
Що робити, якщо ви з'їли багато васабі
Якщо ви з'їли занадто багато васабі і тепер вам здається, що ваш рот горить, ні в якому разі не дихайте ротом. Замість цього почніть швидко і глибоко дихати носом. Через кілька секунд гостре відчуття від васабі пройде і ви зможете спокійно продовжити насолоджуватися суші.
Якщо ви з'їли забагато васабі – вдихніть глибоко носом