Як харчуватись після коронавірусу: поради лікаря

19 травня 2021, 18:53
Читать новость на русском

Джерело:

УНН

Під час лікування коронавірусу важливо дотримуватися необхідного режиму харчування, аби підтримувати організм. Також раціон слід збалансувати після одужання від COVID-19.

Процес відновлення можна пришвидшити, якщо людина буде дотримуватися раціонального харчування – вважає лікар-терапевт, генеральний секретар світової Федерації українських лікарських товариств Іван Сорока.

До теми Коронавірус "з'їдає" сіру речовину в мозку

Лікар розповів, що пацієнтам з COVID-19 слід дотримуватися високобілкової дієти. Виняток – порушення роботи печінки чи підшлункової залози. Також має бути збалансована кількість вуглеводів, жирів, білків.

Безумовно, мають бути мікроелементи, вітаміни – тобто це комплексний підхід. А для того, щоб покращити роботу кишківника, повинна бути збалансована кількість клітковини. Для того, щоб краще функціонувала серцево-судинна система варто подбати про баланс жирів, вуглеводів і білків і уникати канцерогенних продуктів,
– пояснив медик.

Особливо корисними продуктами будуть звичайні яблука, цитрусові, чай, вишні та броколі.

Важливо пам'ятати, що здоровий раціон потрібний кожному і не лише "після хвороби".

Яке це здорове харчування?

Половину раціону мають становити овочі та фрукти, а решту — цільнозернові злаки, нежирне м'ясо, бобові, та горіхи і насіння. Їжа має бути різноманітною. 

Нагадаємо, британські вчені запропонували експериментальну програму лікування постковідного синдрому за допомогою фізичних вправ. 


Що відомо про постковідний синдром / Джерело: medRxiv / Інфографіка 24 каналу

До теми Постковідний синдром: що варто про це знати та як уникнути серйозних наслідків