Вчені розвінчали п'ять міфів про шкоду цукру
Учені з Нью-йоркського університету спростували п'ять основних міфів про шкоду цукру.
Експерти кажуть, що багато хто впевненений, що цукор є шкідливим продуктом, регулярне вживання якого погано впливає на здоров’я, передає Cosmopolitan.
Але медичні дослідження показали, що цукор не тільки не є некорисним, але має бути частиною здорового харчування.
Цукор – це отрута
За словами професора Маріона Нестла, багато продуктових компаній заявляють, що заради здоров'я слід відмовитися від цукру і перейти на більш здорові аналоги. Однак це не більше ніж маркетинговий хід, запевняє фахівець. На день людина може без шкоди вживати до 12,5 чайних ложок цукру.
Цукор викликає ожиріння
Вчені кажуть, що причиною зайвої ваги і супутніх хвороб є не цукор, а солодка їжа, яка доповнюється іншими добавками і містить багато калорій. Саме переїдання цих продуктів веде до проблем зі здоров'ям.
Натуральні підсолоджувачі корисніші за цукор
Агава, мед або кленовий сироп завдає організмові такої ж шкоди, як і звичайний цукор, запевняють експерти. Тому немає необхідності відмовлятися від цукру.
Продукти без цукру корисніші
За словами професора Нестл, продукти без цукру зазвичай містять штучні підсолоджувачі. Експерт наголошує, що такі продукти не тільки не допомагають схуднути, а також навіть не до кінця вивчено їх вплив на організм.
Фруктові соки корисніші за лимонад
Насправді у фруктах також міститься велика кількість цукру. Тому, слід вживати цей напій в помірній кількості, щоб не перевищувати щоденну норму цукру.
Читайте також: Шість продуктів, на яких не варто економити