Дослідники з’ясували, що щоденне вживання яєць протягом 12 тижнів значно знижує ймовірність розвитку діабету, при цьому не змінюється рівень холестерину в крові, пише News Medical.

Читайте також: Вчені назвали продукт, який позбавить від передчасної смерті

Експеримент проводили за участю людей, які страждають на ожиріння або мають зайву вагу. У людей, які щодня вживали яйця, були високі показники цукру в крові натщесерце та резистентність до інсуліну, ніж в інших учасників.

Вчені встановили, що вживання молочних продуктів знижує ризик розвитку колоректального раку – злоякісні пухлини товстого кишечника та прямої кишки. Продукти з низьким вмістом жиру (йогурт) або ферментовані продукти сприяли профілактиці цього виду онкозахворювань.

Листові овочі та ягоди сприяли зниженню ризику розвитку хвороби Паркінсона. У дослідженні взяло участь 706 добровольців. Вживання цих продуктів може уповільнити прогресування цієї хвороби.

Інше дослідження показує, що компоненти, які містяться у їстівних грибах, борються з запальними процесами та реакціями.

Вчені також дослідили, що у людей, які вживають три або більше чашок кави на день знижується ризик госпіталізації, який пов’язаний з печінкою. Тобто кавомани мають менший ризик захворювання печінки ніж ті, хто не вживає цей напій.

Нормалізують рівень цукру в крові горіхи пекан, вони показали кращі показники резистентності до інсуліну через чотири тижні вживання продукту. Їх денна доза становила 42 грами.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділіЗдоров'я.