ТОП-поради, як обрати найсмачніший кавун
Пам'ятайте: найкращий час для покупки кавуна – середина серпня-початок вересня. Але якщо вам хочеться соковитої ягоди негайно, пропонуємо вам скористатися нашими порадами про вибір ранніх кавунів.
Для того, щоб вибрати смачний та соковитий кавун звертайте увагу на:
Розмір. Кавун вибирайте не найбільший і не найдрібніший – кілограмів 5-7. Бійтеся гігантських ягід (цілком можливо, що він "сьорбнув" лишку добрив) на тлі дрібних.
Забарвлення. Кірка кавуна має бути контрастною, тобто максимально чітко позначені темні і світлі смуги.
Кірка кавуна. На дотик кірка повинна бути дуже твердою: якщо кавун дозрілий, ви не проколите її нігтем.
Звучання. Кавун повинен резонувати: покладіть його на долоню лівої руки, а правою рукою стукайте у бік. Кавун повинен віддаватися в лівій руці.
Хвостик. Він повинен бути помірно сухим.
Плямочка збоку. Якщо вона є, значить, кавун встиг дозріти на грядці. Колір плями повинен бути насичено-жовтим, темно-оранжевим, але не білим!
До слова, щоб перевірити кавун на стиглість, його кидають у воду, якщо спливе – значить стиглий.
Якщо їсти недозрілий кавун ймовірність отруєння буде вищою, ніж якщо їсти перестиглий. А зазвичай, зривають якраз недостиглі ягоди…
Більше про те, як обирати кавуни і дині в нашому матеріалі.