Скільки треба їсти овочів і фруктів, щоб не хворіти

30 серпня 2017, 17:11
Читать новость на русском

Міжнародна група медиків визначив оптимальну щоденну норму овочів, фруктів і бобових, яку необхідно включити у раціон для зниження ризику інсульту, серцевих захворювань і передчасної смерті.

Відповідне дослідження з’явилося в журналі The Lancet, повідомляє The Guardian.

Читайте також: 10 беззаперечних причин з’їсти диню

За словами спеціалістів, для підтримки здоров'я досить на добу вживати близько 375 грамів овочів, фруктів і бобових.

Цю порцію можна розбити на три частини – по 125 грамів кожна, вказують вчені.

Висновки науковців базуються на аналізі даних, отриманих від понад 135 тисяч людей з 18 країн світу.

Матеріали дослідження збирали протягом 10 років з 2003 року. Вік учасників становив 35-70 років, спостереження за кожним з них проводилося не рідше ніж раз на три роки.

Крім того, Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує кожного дня вживати в їжу не менше 400 грамів овочів, фруктів і бобових.