Як можуть нашкодити вашому здоров'ю солоні огірки

1 вересня 2024, 19:09
Читать новость на русском

Джерело:

Healthshots

Багато людей люблять огірки за смак, хрусткість і солоність. Наші рецептори теж "радіють" поєднанню смаків, а тому і посилають у мозок сигнали задоволення. Солоні огірки додають і до страв, щоб освіжити смак, і вживають як самостійну закуску.

Втім, дієтологи попереджають, що ця популярна закуска може завдати шкоди здоров'ю, а тому вживати її на регулярній основі точно не варто. 

Дивіться також Чи справді жирна їжа шкодить вашому здоров'ю – спойлер: це не завжди так

Передусім є три причини:

  • По-перше, солоні, а також мариновані, консервовані огірки мають низьку харчову цінність;
  • По-друге, вони можуть підвищувати рівень артеріального тиску.

Надлишок солі збільшує вміст натрію, що робить солоні огірки шкідливими для здоров'я. Регулярне споживання додаткової кількості натрію може призвести до проблем, зокрема, спровокувати гіпертонію. Людям, які уже мають в анамнезі це захворювання однозначно потрібно споживати солоні огірки дозовано.

  • По-третє, це може завдати шкоди ниркам. Знову ж таки – річ в солі.
Варто знати. Звичайний солоний огірок середнього розміру містить 569 міліграмів натрію. При тому, що добова потреба дорослого організму становить 2 300 міліграмів, а це всього-на-всього – чотири огірки. Надлишок натрію в організмі може стати причиною здуття, затримки води, високого тиску і, як наслідок, до відчутного навантаження на нирки.

А якщо ви робите салат із солоних огірків з додаванням олії, це може додатково підвищувати рівень холестерину. Отже, виникає реальна загроза загострення серцевих хвороб.