Руйнує нашу ДНК: вчені змогли пояснити, як смажене м'ясо може викликати рак

18 червня 2023, 09:00
Читать новость на русском

Джерело:

New Atlas

Приготування їжі на сильному вогні пошкоджує її ДНК, що може пошкоджувати ДНК людини. А це своєю чергою може підвищуючи ризик розвитку раку та інших хвороб.

Команда вчених зі Стенфорда відкрила ще один механізм, як ця їжа завдає шкоди організму.

Дивіться також Як схуднути без дієт: 17 перевірених і безпечних способів

Попри те, що червоне м'ясо і має деяку поживну цінність, його часте вживання пов'язують зі зростанням ризику серцевих захворювань, деяких видів раку та хронічних захворювань.

Довідка. Червоне м'ясо ВООЗ класифікувала як "імовірний" канцероген групи 2А через високий вміст хімічних речовин та молекул, які провокують рак у людей.

Що нового виявили вчені 

Нове дані вчених дозволяють зрозуміти, як смажене м'ясо та інші продукти можуть збільшувати ризик раку. 

Річ у тім, що багато продуктів, які ми щодня вживаємо, містять ДНК: м'ясо, риба, птахи й так далі – все це колись було живими організмами. Мовляв, фрагменти пошкодженої ДНК із продуктів потенційно можуть викликати мутації в ДНК людей.