Низький рівень Омега-3 в організмі підвищує ризик смерті від COVID-19 в 4 рази: дослідження
Вчені переконані, що вищий рівень Омега-3 в організмі пов'язаний зі зниженим ризиком смерті від COVID-19. Натомість низький його рівень підвищує ризики смерті серед пацієнтів в рази.
Джерело: PLEFA
Вчені зі США попостерігали за 100 пацієнтами з COVID-19, яких госпіталізували до медичного центру "Cedars-Sinai" з 1 березня 2020 року.
До теми Запобігає хронічному запаленню не гірше таблеток: простий спосіб
Хворих розділили на 4 групи рівно по 25 людей, виходячи з рівня Омега-3 в їхній крові. У першій групі з найвищим рівнем Омега-3 помер лише 1 пацієнт. У групах з нижчими рівнями внаслідок хвороби померли 13 людей.
Автори підкреслили, що відносний ризик смертності серед пацієнтів з нижчим рівнем Омега-3 був приблизно в 4 рази вищим.
Хоча це пілотне дослідження не відповідає стандартним порогам статистичної значущості, воно надає переконливі докази позитивного ефекту Омега-3 для зниження ризиків несприятливих наслідків при COVID-19,
– розповів один з авторів дослідження Араш Ашер.
Де взяти Омега-3
- Двічі на тиждень вживайте жирну морську рибу: оселедець, скумбрію, лосось та сардини. Цього достатньо, щоб спожити необхідну дозу жирних кислот.
- Включіть у свій раціон морські водорості, а також морську капусту (ламінарію) чи сушені азійські водорості.
- Вживайте лляне насіння та олію. В них є ALA, з якої ми утворюємо інші типи Омега-3, хоч і не надто ефективно. Лляне насіння корисніше споживати меленим, аніж цілим.