Медики розвінчали популярний міф про консерви
Багато перероблених продуктів справді можуть завдати організму шкоди, але при частому вживанні. Та чимало консервованих продуктів все ж не втрачають вітамінів та корисних речовин.
Про це заявили науковці з Оксфорда, передає "Обозреватель".
"Переробка не завжди означає втрату корисних властивостей. Вона часто використовується для збереження корисних речовин або видалення шкідливих, наприклад, пастеризація. У деяких перероблених продуктів біологічна цінність досить висока, і вони можуть бути корисними", – запевняють вчені.
Читайте також: Вчені назвали топ-3 міфи про каву, яких варто позбутися
Дослідження також підтвердили – перероблене червоне м'ясо не містить канцерогенів.
Навіть звичайна консервована томатна паста зберігає свої властивості, зокрема, антиоксидант лікопіну. Йогурти з високим вмістом пробіотиків дозволять зміцнити імунітет.
Свою користь зберігають консерви з морською рибою. Вона містить довголанцюгові незамінні жирні кислоти омега-3, що знижують ймовірність серцево-судинних захворювань. А консервовані сардини є джерелом кальцію, фосфору і вітаміну D.