Медики назвали головну шкоду від смаженої картоплі
17 червня 2017,
09:11
Читать новость на русском
Міжнародна група дослідників з'ясувала, як впливає вживання смаженої картоплі на ризики передчасної смерті.
Про це дослідження пише American Journal of Clinical Nutrition.
Так, медики заявили, що часте вживання смаженої картоплі пов'язане з настанням передчасної смерті.
Протягом восьми років дослідники спостерігали за 4400 добровольцями у віці 45 – 79 років. За цей період зафіксували смерть 236 пацієнтів. Особливу увагу вчені приділили харчовим звичкам людей і з'ясували, що вживання мінімум двох порцій смаженої картоплі на тиждень подвоює ризик передчасної смерті.
Водночас медики кажуть, що варена або печена картопля не несе такої загрози.
Читайте також: Люди п'ють більше алкоголю через великі келихи, – вчені