Корисне поєднання: чому варто вживати яблука та шоколад

6 травня 2017, 07:14
Читать новость на русском

Яблучно-шоколадна комбінація подовжує тривалість життя, а також позитивно впливає на функції всього організму.

Яблука здатні продовжити тривалість життя завдяки кверцетину, який містить фрукт, пише ТСН. Кверцетин яблука сприяє знищенню клітин внутрішньої стінки судин (ендотелію), що старіють та стовбурових клітин кісткового мозку.

Це в свою чергу значно покращує роботу нирок і серця, посилює стресостійкість, омолоджує імунітет, покращує витривалість. Однак головна перевага кверцетину в тому, що він є потужним сповільнювачем Р-глікопротеїна – саме цей білок заважає швидшому одужуванню при прийомі ліків.

Читайте також: Меню на пікнік: 14 рецептів страв, які можна приготувати на природі

А шоколад (чорний, без цукру та домішок) – це джерело флаваноїдів. В свою чергу вони покращують пам'ять, нормалізують тиск крові, виводять зайву рідину з організму та навіть знижують ризик хвороби Альцгеймера і Паркінсона.