Коли і яку їжу приймати для відмінної роботи серця
Вчені проаналізували не тільки те, яка їжа є більш корисною для серцево-судинної системи, але і в який час її варто вживати.
Дослідники з Харбінського медичного університету в Китаї вивчили раціон понад 27 тисяч дорослих. Вони проаналізували інформацію про їх харчування, зібрану під час інтерв’ю з учасниками протягом двох днів.
До теми Групу людей омолодили на 3 роки за 8 тижнів: умови експерименту прості
Передусім вчені хотіли з'ясувати зв'язок між вживанням різних жирів, вуглеводів і білків у різний час дня і частотою прояву серцевих захворювань учасників.
Яка їжа шкодить серцю
Результати дослідження свідчать, що люди, які їдять на вечерю занадто багато рафінованих вуглеводів і жирного м'яса, мають вищі ризики розвитку хвороб серця, ніж ті, хто дотримується аналогічного раціону на сніданок.
Вживання великої кількості насичених жирів і обробленого м'яса, а також доданих цукрів може підвищити рівень холестерину і збільшити ризик серцевих захворювань.
Раціон повинен бути збалансованим
Однак раціон із великою кількістю цільних вуглеводів, таких як овочі і злаки, і меншою кількістю м'яса може значно знизити ризик виникнення проблем із серцем.
В який час доби краще робити прийоми їжі
Що стосується часу прийому їжі, то аналіз показує, що обід і вечеря на рослинній основі знижують ризик серцевих захворювань на 10%.
Ввечері оберіть рослинну страву / Фото Unsplash
Дослідження доводить, що для здоров'я серця вечеря на рослинній основі є набагато важливішою, ніж здоровий сніданок.
Водночас дослідники зауважили, що найкраще вживати здорову і нежирну їжу впродовж усього дня і не зловживати рафінованими вуглеводами під час кожного прийому їжі.
Увага Краще за добавки: простий спосіб зберегти здоров'я серця