Експерт назвала, що їсти на безглютеновій дієті

21 квітня 2017, 18:09
Читать новость на русском

За словами вчених, глютен шкідливий для людей, які страждають від хвороби целіакія. Іншими словами це алергія на глютен.

Дієтолог Галина Незговорова розповіда, що можна додати до раціону під час безглютенової дієти, пише 1+1.

Глютен – це група запасаючих білків, які є в злаках – пшениці, житі, вівсі.

Читайте також: 7 продуктів, які зарядять вас енергією на весь день

Що не можна їсти на безглютеновій дієті:

Крупи, борошно, ячмінь, макаронні вироби.

Напівфабрикати у паніровці.

Майонез, гірчицю, соуси.

Ковбаси, сосиски, сардельки.

Шоколад.

Пиво.

Пиво не можна людям, у яких алергія на глютен

Що можна їсти на безглютеновій дієті:

Гречку, рис, кукурудзяну крупу.

Нежирне м’ясо, рибу.

Омлет або варені яйця (1-2/день).

Свіжі ягоди та фрукти. За рекомендацією дієтолога, їх краще вживати у вигляді компотів, мусів, смузі та киселів.

За словами Незговорової, не бажано вживати молочні продукти, а от кисломолочні можна.