Чим небезпечна сіль: пояснення вченого
Професор Пекка Йоусілахті з Національного інституту здоров'я і добробуту (Фінляндія) визначив головну небезпеку надмірного вживання солі.
Про це повідомляє The Independent.
Читайте також: Сніданки, від яких краще відмовитися
Так, Йоусілахті з командою науковців довели, що вживання більше 13,7 грама солі на добу у два рази підвищує ризик розвитку серцевої недостатності, в порівнянні з тими, хто в їжу щодня використовує менше 6,8 грама хлориду натрію.
У дослідженні, яке тривало аж 12 років, взяли участь понад 4,5 тисячі чоловіків і жінок у віці від 25 до 64 років. Щоб визначити споживання солі, використовували аналізи сечі.
Всесвітня організація охорони здоров'я зазначає, що добова норма солі – не більше п'яти грам.
Надлишок солі потрапляє у наш організм, зокрема, разом з хлібом, сухими сніданками і готовими до вживання стравами.