Експерти наголошують, що найкраща профілактика опіків – стежити за тим, щоб цього не сталося. Однак, якщо запобігти опіку не вдалося, прискорити процес лікування можна завдяки ряду продуктів харчування, пише Rodale Wellness.

10 продуктів від сонячних опіків:

Картопля. Щоб зменшити біль пошкодженої шкіри, треба нарізати картоплю скибочками і прикласти до місця опіку.

Вівсянка. Подрібніть вівсянку в блендері і залийте холодною водою. Викладіть суміш в марлю і прикладіть до місця опіку. Такі компреси слід ставити кожні два-чотири години.

Зелений чай. Заваріть пакетик зеленого чаю, охолодіть і прикладіть до опіку.

Гранат. Плоди граната мають протизапальні та антиоксидантні властивості. Якщо ви отримали опік, їжте гранат.

Полуниця та ожина. Розімніть ягоди в кашку і намажте на пошкоджене місце. Полуниця і ожина зменшують біль.

Огірки. Так само, як із ягодами, зробіть з огірків кашку і намажте їм пошкоджене місце.

Помідори. Вживання томатів захищає шкіру. Як тільки почалося літо, додайте в свій раціон побільше помідорів.

Білий оцет. Дистильований білий оцет має протизапальну дію. Нанесіть трохи рідини на місце опіку, через 20 хвилин відчуття болю має зменшитися.

Знежирене молоко. Змочуйте марлю прохолодним знежиреним молоком і прикладайте до пошкодженої шкіри. Оновлюйте компрес кожні два-чотири години.

Чорний шоколад. Щоб запобігти опікам купуйте і їжте як мінімум 70-% чорний шоколад. У какао містяться катехіни, які захищають шкіру від негативного впливу.

Читайте також: Як гарно засмагнути і не нашкодити здоров’ю? Відеоінструкція