• Коронавірус
  • Лікування
  • Медицина
  • Здорове життя
  • Психологія
  • Likar24
  • Секс
  • Virobnik.ua
  • Більше
  • укр
  • рус
  • 24 Канал
  • Економіка
  • Showbiz
  • Новини здоров'я
  • Спорт
  • Техно
  • Освіта
  • Travel
  • Фінанси
  • Life
  • Смачно
    • Новини здоров'я
    • Спорт
    • Техно
    • Освіта
    • Travel
    • Фінанси
    • Life
    • Смачно
    • Київ
    • Львів
    • Дім
    • Ідеї
    • Агро
    • Інновації
    • Men
    • Нерухомість
    • Збірна
    • Актив
    • Корисно
    • Розваги
    • Games
    • Інвестиції
    • Дизайн
    • Покер
    • Auto
    • Сім'я
    • Радіо
    • Краса
    • Кіно
    • Lifestyle
    • Fashion
    • Традиції
    • Pets
    • Бізнес
    • Закордон
  • Коронавірус
  • Лікування
  • Медицина
  • Здорове життя
  • Психологія
  • Діти
  • Likar24
  • Секс
  • Virobnik.ua

12 оригінальних страв з кавуна, які ви ніколи не куштували

4 серпня 2016 , 12:04 - Читать новость на русском
Кавун
Кавун / yakulinar

Кавун – це популярна літня ягода, яка збагачена вітамінами та чудово очищає організм. Окрім того, його ще й можна унікально подати до столу

Про це пише lifehacker.

1. Кавуновий аппетайзер

Закуска може бути не тільки м'ясна чи рибна, а й кавунова. За допомогою круглої форми і чайної ложки з м'якуша кавуна зробіть "горнятка" і начините їх вершковим сиром (використовуйте кондитерський шприц або мішок з рельєфною насадкою). Зверху прикрасьте часточкою свіжого огірка. Яскрава закуска готова до подачі на стіл.



Або кавун можна подати з бальзамічною глазур'ю. Для цього наріжте м'якуш кавуна, очищену від насіння, кубиками розміром 3 × 3 сантиметрів. Зробіть в центрі невелике заглиблення і заповніть його бальзамічний глазур'ю. Подавайте на великому блюді, прикрасивши листочками м'яти.

Читайте також: ТОП-поради, як обрати найсмачніший кавун

2. Капрезе

Для приготування цієї італійської закуски в оригіналі викладають по колу помідори, моцарелу і листя базиліка. А якщо томати замінити кавуном, вийде яскраве смакове поєднання.

Виріжте з м'якуша кавуна зірки або будь-які інші фігури в залежності від того, яка форма під рукою. Укладайте на тарілку шарами: кавуни, часточки моцарели та листя руколи. Полийте оливковим маслом і трохи посоліть кожну "пірамідку". Зверху покладіть по одному шматочку кавуна і полийте капрезе бальзамічний глазур'ю.

3. Салат з сиром фета

Існує безліч варіантів кавунового салату з м'якими сирами. На 4-6 порцій потрібно 180 грамів розсипчастого сиру фета, 500 грамів м'якоті кавуна (без кісточок), одну невелику фіолетову цибулину, листя м'яти і оливкове масло. Кавун і сир порізати кубиками, цибулю - півкільцями. Змішайте всі інгредієнти в мисці, полийте оливковою олією і трохи приправите чорним меленим перцем. Салат готовий!



4. Зелений чай

Багато хто любить зелений чай. Але мало хто знає про його кавунової варіації, яка прекрасно втамовує спрагу.

Візьміть трохи м'якуша кавуна (200-300 грамів), подрібніть її блендером до консистенції пюре. Процідіть пюре через сито. Одержаний сік змішайте з холодним зеленим чаєм. Додайте пару гілочок м'яти і прикрасьте часточкою лайма. Якщо хочете, напій можна підсолодити до смаку.

Читайте також: Секрети, як обрати смачні кавуни і дині і не отруїтися

5. Джерки

Джерки - це популярна американська закуска з висушеного м'яса. Але якщо у вас в будинку є електросушарка, то можна приготувати відмінні снеки для дітей. Просто поріжте кавун, очищений від насіння, пластинками товщиною приблизно 3-3,5 сантиметрів і сушіть їх протягом години. Готово.

6. Фруктовий шашлик

Розігрійте гриль в режимі прямого нагріву до середньої температури. В окремій мисці змішайте мед, щіпку ванілі, дрібку солі і сік лайма. Якщо мед густий, поставте його на 10-15 секунд в мікрохвильовку. Наріжте кавун і персик скибочками і насадіть, чергуючи, на 10-15-сантиметрові дерев'яні шпажки. Шпажки попередньо рекомендується змочити водою, щоб вони просочилися вологою і не горіли. Обсмажуйте фруктові "шашлики" по дві хвилини з кожного боку. Перед подачею полийте медово-ванільним сиропом.



7. Освіжаюча аквафреска

Аквафреска – в буквальному перекладі "свіжа вода". Це популярний напій в Мексиці та Центральній Америці з додаванням фруктів, овочів і трав. Його п'ють в жарку погоду, щоб освіжитися і втамувати спрагу. Кажуть, він робить це навіть краще холодного чаю.

Для кавунової аквафрески потрібні м'якуш кавуна (500-700 грамів), шість столових ложок меду, свіжий сік лайма і один цілий лайм, трохи м'яти і лід. Зробіть з кавуна пюре за допомогою блендера, процідіть його через сито (так ви позбавитеся від насіння). Додайте 1-2 склянки води, сік і часточки лайма, мед і м'яту. Все перемішайте. Залиште глечик ненадовго в холодильнику, а при подачі додайте в стакани кубики льоду.

8. Їжак

Щоб зробити симпатичного їжака, потрібні всього лише кавун, гострий ніж і зубочистки. Етапи роботи – в наступній відеоінструкції.


9. Пиріг з сюрпризом

Для цього потрібен шматок кавуна товщиною 10-12 см без кірки і бажано без насіння. Вкрийте його густим ванільним йогуртом або кремом і прикрасьте чорницею і полуницею. З боків обсипте смаженим мигдалем, а зверху полийте шоколадним сиропом.

10. Капкейки

Їх можна вирізати з кавуна: повинні вийти гуртки товщиною 3-5 см. Збийте грецький йогурт з медом і заправте кремом. Прикрасьте кавунові кекси і потримайте їх в холодильнику близько 15 хвилин. Перед подачею киньте зверху на кожен капкейк по щіпці кондитерської посипання.

11. Смузі

Візьміть приблизно 200-250 грамів кавунового м'якуша без насіння. Трохи потримайте її в морозилці. З замороженим кавуном консистенція смузі буде більш густою. Потім подрібніть м'якуш блендером і додайте 100 мілілітрів кокосової води (не плутати з кокосовим молоком!). Додайте сік лайма і м'яту за смаком. Подавати можна з кубиками льоду.

12. Жувальні цукерки

Для цього вам потрібно дві склянки свіжого кавунового соку, півсклянки соку лимона і шість столових ложок желатину. Якщо кавун не надто солодкий, можна використовувати також мед. Розчиніть желатин в половині соку кавуна. Другу частину соку нагрійте на слабкому вогні, не доводячи до кипіння.



Потім акуратно влийте туди сік з розчиненим желатином. Перемішуйте, поки рідина не стане однорідною. Додайте лимонний сік (і мед, якщо хочете підсолодити). Ретельно розмішайте і розлийте по формах. Відмінно підійдуть силіконові - з них простіше отримувати застиглі цукерки. Коли желе охолоне до кімнатної температури, відправте його в морозилку на 30 хвилин. Після повного застигання цукерки можна зберігати просто в шафі.

LifeStyle Здоров'я Здорове харчування

показати всі приховати

Поділитися новиною

    Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
    Головні новини
    • Нове дослідження про наслідки COVID-19: психічні розлади, біль та втома
      13 січня , 22:58

      Нове дослідження про наслідки COVID-19: психічні розлади, біль та втома

    • Найважливіші відкриття в медицині у 2020 році
      30 грудня 2020 , 18:00

      Найважливіші відкриття в медицині у 2020 році

    • Найцікавіші міфи про здоров'я, які ми спростували у 2020 році
      29 грудня 2020 , 20:00

      Найцікавіші міфи про здоров'я, які ми спростували у 2020 році

    Останні Новини
    • Як обрати психолога: поради лікаря

      Як обрати психолога: поради лікаря

      17:05
    • В Україні від коронавірусу вакцинувались менше людей, ніж у Зімбабве чи Намібії

      В Україні від коронавірусу вакцинувались менше людей, ніж у Зімбабве чи Намібії

      16:28
    • Спростували ще одну гіпотезу про виникнення аутизму

      Спростували ще одну гіпотезу про виникнення аутизму

      16:17
    Більше новин
    Публікації
    Найважливіші відкриття в медицині у 2020 році
    30 грудня 2020 , 18:00

    Найважливіші відкриття в медицині у 2020 році

    Едуард Хомченко
    Найцікавіші міфи про здоров'я, які ми спростували у 2020 році
    29 грудня 2020 , 20:00

    Найцікавіші міфи про здоров'я, які ми спростували у 2020 році

    Олександр Бевза
    E-mail редакції news24@24tv.com.ua
    • instagram
    • facebook
    • twitter
    • rss
    • telegram
    • 24 Канал
    • Економіка
    • Showbiz
    • Новини здоров'я
    • Спорт
    • Техно
    • Освіта
    • Travel
    • Фінанси
    • Life
    • Смачно
    • Київ
    • Львів
    • Дім
    • Ідеї
    • Агро
    • Інновації
    • Men
    • Нерухомість
    • Збірна
    • Актив
    • Корисно
    • Розваги
    • Games
    • Інвестиції
    • Дизайн
    • Покер
    • Auto
    • Сім'я
    • Радіо
    • Краса
    • Кіно
    • Lifestyle
    • Fashion
    • Традиції
    • Pets
    • Бізнес
    • Закордон
    news24@24tv.com.ua
    • Редакція сайту
    • Про нас
    • Редакційна політика
    • Про телеканал
    • Телеведучі
    • Відеоблогери 24
    • Технічна інформація
    • Архів
    • Правила користування сайтом
    • Політика конфіденційності
    • Рекламодавцям
    • Вакансії
    • Контакти
    • Структура власності
    Ми керуємося нормами Закону України “Про рекламу” та власною комерційною політикою. Всі комерційні рекламні матеріали позначені словами “Спецпроєкт“, “Партнерський матеріал“, “Експерт“, “Позиція” й відокремлені від журналістських інформаційних матеріалів 24tv.ua. За достовірність та зміст реклами відповідальність несе рекламодавець.

    Інтернет-виданням дозволяється безкоштовно використовувати цитати (короткі уривки) в обсязі не більше 25 % від обсягу статті (інформації), розміщеної на сайтах Компанії, за умови відкритого гіперпосилання та згадки першоджерела не нижче першого абзацу. Для друкованих видань передрук матеріалів Компанії дозволяється на платній основі та лише за письмової згоди редактора. Для мобільних додатків та SmartTV використання матеріалів дозволяється на платній основі та лише за письмової згоди Компанії.

    Усі права захищені. © 2005—2021, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
    Made by
    Залиште відгук